Ängelholms Montessoriförskola

Vår ambition är att vår förskola ska vara en plats där varje individ ska växa positivt i alla avseende

Historik

År 1979 bildades Ängelholms Montessoriförening av föräldrar som inte fick plats på den privata förskolan som fanns.

Den första deltidsförskolan med en två och tre dagars grupp öppnade 1980 då i en utav sovsalarna på Lingvallen i Skälderviken. När hösten kom hade man hittat nya lokaler på Kullavägen i Inoviehus Nästa flytt blev till Kulltorps gård.

År 1984 flyttade föreningen sin verksamhet till en lägenhet på Papegojan.

Efter ett tag fick så föreningen en lokal på Hantverkargatan och då öppnades en daghemsavdelning men man behöll till en början med två och tredagarsgrupperna i deltidsförskolan.

Köerna växte och år 1990 började föreningen att se sig om efter nya lokaler för att kunna utöka verksamheten. År 1991 fick föreningen nya lokaler igen, nu på Nyhemsleden där vi fortfarande finns kvar. Detta gjorde det möjligt att ha tre syskonavdelningar och en småbarnsavdelning.

1993 startade föreningen sin första fritidsavdelning med 23 barn i Sörgårdens tidigare lokaler, detta för att serva de föräldrar vars barn går i den kommunalt drivna Montessoriskolan.

1994 öppnades ytterligare en fritidsavdelning för 18 barn. Alla 6 åringar som tidigare ingått i daghemsavdelningen bildade en provisorisk grupp för ett år, allt denna vägg i vägg med den första fritidsavdelningen på Södra Utmarken.

Hösten 1995 integrerades fritidshemmet och 6-års grupp med Montessoriskolbarnen på Rebbelberga skolan och är då i en egen skola, Skeppet, före detta Roslundaskolan. Där öppnades också föreningens fritidsklubb. I oktober samma år öppnade en till småbarnsavdelning med 12 barn, på Västra Kyrkogatan 17.

Sommaren 1999 kommer småbarnsavd från Västra Kyrkogatan tillsammans med en syskon avdelning från Oceanen att flytta och bilda Atlanten på Hantverksgatan 6.

Efter många års letande efter nya lämpliga lokaler, fick styrelsen kontakt med fastighetsbolaget Portvakten, som blev intresserade av att bygga och hyra ut till Ängelholms Montessori.

År 2009 började bygget i Havsbaden, av det som skulle bli nya Atlanten.

Till höstterminen 2010 så stod bygget klart och Atlanten flyttade in.

Samma år 2009 gjordes en utbyggnad av Oceanens lokaler på Nyhemsleden 2.

I sutterängplan byggdes två avdelningar för barn 1-3 år. En befintlig avdelning flyttade ner uppifrån och föreningen utökade med ytterligare en småbarnsavdelning. Nu har Oceanen två syskonavd samt två småbarnsavd.

Detta stod också klart för inflyttning till höstterminen 2010.

Ängelholms Montessoriförening har totalt tre syskonavdelningar och tre småbarnsavdelningar, i två enheter.- Ängelholms montessoriförening
Nyhemsleden 2
262 57 ÄNGELHOLM
Telefon: 0431-805 17
E-post: amf@angelholmsmontessori.se

Vi har haft problem med formulären på vår hemsida så har ni inte fått återkoppling från oss
hör av er via E-post till amf@angelholmsmontessori.se eller ring 0431-805 17© 2011-2024 Ängelholms Montessoriförening. Alla rättigheter förbehålles.xhtml 1.0plucera webbyrå